Latest news

Πώς να αυξήσετε τις πωλήσεις σας χρησιμοποιώντας το Google +, το Twitter, το Linkedin και το Facebook ΔΩΡΕΑΝ.

No comments

Το παρακάτω άρθρο αναφέρεται σε εταιρείες start up που θέλουν γρήγορα και χωρίς έξοδα να φτιάξουν πελατολόγιο και να γνωστοποιήσουν την παρουσία τους σε εν δυνάμει πελάτες τους χρησιμοποιώντας τα Social Media και προγράμματα
e-mail Spider.

Έχετε μια εταιρεία και θέλετε να βρείτε νέους πελάτες. Ποιο είναι το πρώτο βήμα; Δημιουργία Social Media Accounts ; Ας το δεχτούμε, θα ξεκινήσουμε με δημιουργία SMA. Μετά την δημιουργία των προφίλ έχουμε μια σελίδα στην οποία έχουμε κάνει μόνο εμείς like και οι κοντινοί μας φίλοι οι οποίοι δεν θα αγοράσουν ποτέ το προϊόν μας, δηλαδή έχει 50 like ή 50 followers, ενώ άλλες εταιρείες ξεκινάνε με εκατοντάδες ή χιλιάδες likes ή followers. Η διαφορά της μιας επιχείρησης με την άλλη είναι το πελατολόγιο. Το πρόβλημα τώρα είναι πως θα αποκτήσετε το πελατολόγιο τους γρήγορα ; Μια λύση είναι να μπείτε στο γραφείο τους και να το κλέψετε αλλά αυτός είναι ο παράνομος τρόπος και δεν σας τον συνιστώ. Η άλλη λύση είναι να φτιάξετε e-mail λίστες από οποιοδήποτε επάγγελμα θέλετε και σας ενδιαφέρει να δικτυωθείτε χρησιμοποιώντας προγράμματα e-mail Spider, τα οποία μπορείτε να βρείτε free στο διαδίκτυο.

Τι είναι τα προγράμματα e-mail Spider ;

Είναι προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα να σερφάρουν στο διαδίκτυο σε σελίδες σχετικές με την λέξη την οποία θέλετε και ορίζετε εσείς, αναγνωρίζουν το σύμβολο @ και συλλέγουν τους χαρακτήρες αριστερά και δεξιά του, με λίγα λόγια τα e-mail.

Πώς επιλέγετε λέξη ;

Ας υποθέσουμε πως πουλάτε ιατρικό software και θέλετε να φτιάξετε μια λίστα με
e-mail γιατρών. Γράφετε στο spider mail την λέξη γιατρός, ιατρείο ή οποιαδήποτε άλλη λέξη νομίζετε πως είναι σχετική με το επάγγελμα του γιατρού. Το πρόγραμμα αμέσως σερφάρει σε όλες τις σελίδες που θα ανοίξουν στο google search στο yahoo search και στο Bing στην χώρα την οποία θα ορίσετε εσείς και παίρνει όλα mail από τις σελίδες αυτές. Το να χρησιμοποιήσετε τα mail τα οποία θα μαζέψετε για την αποστολή newsletter είναι παράνομο αλλά εδώ θα σας μάθω πώς να χρησιμοποιήσετε την λίστα με τον νόμιμο τρόπο.

Ας υποθέσουμε πως έχουμε ολοκληρώσει την λίστα μας και έχουμε βρει 5.000 mail. To επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσουμε τα Social Media Profile μας. Κατά την δημιουργία του προφίλ είτε αυτό είναι twitter, είτε Linkedin, είτε Facebook ή Pinterest έχετε την δυνατότητα να προσθέσετε την λίστα με τα e-mail στην εισαγωγή επαφών. Με αυτό τον τρόπο θα κοινοποιήσετε δωρεάν την παρουσία σας στους εν δυνάμει πελάτες σας. Ας δούμε παρακάτω το παράδειγμα για να καταλάβετε πλήρως το νόημα της συλλογής των e-mail.

* e-mail Spider Interface – Παράδειγμα με την λέξη γιατρός.
Σε μία σύντομη αναζήτηση ( περίπου 1 ώρα ) το πρόγραμμα βρήκε 2284 e-mail.

* Κάντε εξαγωγή το αρχείο xls σε μορφή csv για να το εισάγετε στο Linkedin
To Linkedin θα κάνει αντιστοιχία e-mail σε προφίλ χρήστη και με ένα click μπορείτε να στείλετε αίτημα δικτύωσης σε όλους τους γιατρούς της λίστας.

Αντί για σελίδα δημιουργήστε προφίλ στο facebook για να μπορέσετε να προσθέσετε το αρχείο με τα e-mail. Εάν θέλετε να έχετε μόνο σελίδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την λίστα με τα e-mail στην «Δημιουργία προσαρμοσμένου κοινού» και το Facebook θα βρει όλους τους χρήστες που αντιστοιχούν στα e-mail για να μπορείτε να τους προβάλετε τις διαφημίσεις σας.

*Παράδειγμα με Προφίλ. 

*Παράδειγμα με σελίδα. 

Κατά την ολοκλήρωση της εισαγωγής των e-mail το εκάστοτε Site θα ψάξει και θα βρει τα προφίλ των χρηστών τα οποία αντιστοιχούν στα e-mail που εισάγατε. Ο κάθε χρήστης ο οποίος έχει προφίλ θα λάβει στο mail του ότι ο χρήστης “Ιατρικό Software” σας πρόσθεσε στην λίστα φίλων, σας έστειλε αίτημα φιλίας ή σας έκανε follow. Πολλά από τα e-mail που θα εισάγετε θα μετατραπούν σε αγορές προϊόντων εάν έχετε φροντίσει να παραθέσετε ξεκάθαρα στα προφίλ σας ποιες ανάγκες καλύπτετε, τα προβλήματα τα οποία λύνει το προϊόν σας, τι σας κάνει καλύτερους από τους ανταγωνιστές σας κλπ.

Γκιούρα Λεονάρντ
Digital Marketing Executive @ webmetrics

admin@metricsΠώς να αυξήσετε τις πωλήσεις σας χρησιμοποιώντας το Google +, το Twitter, το Linkedin και το Facebook ΔΩΡΕΑΝ.
read more

5 Συμβουλές Growth Hack που θα κάνουν την επιχείρηση σας να φαίνεται μεγαλύτερη απ’ ότι πραγματικά είναι.

No comments

Ένας βασικός τρόπος για την εδραίωση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας στον κλάδο σας είναι να δώσετε την εντύπωση πως η επιχείρηση σας είναι αρκετά μεγαλύτερη από ό, τι  πραγματικά είναι. Ακόμα κι αν έχετε ένα μικρό προϋπολογισμό, μπορείτε να επενδύσετε σε προϊόντα και υπηρεσίες που σας επιτρέπουν να δίνετε την εντύπωση μιας υγιής ανερχόμενης επιχείρησης, ακόμη και αν είστε ακόμα στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης.

1.Ορίστε μια διεύθυνση έκτος της κατοικίας σας ως έδρα της επιχείρησης.

Αν λειτουργείτε την επιχείρησή σας από το σπίτι, μπορεί να είναι επικίνδυνο να προσθέσετε την διεύθυνση στο διαδίκτυο.

Ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιείστε εικονικά γραφεία τα οποία ενοικιάζονται με την μέρα όπως παραδείγματος χάριν αυτά που θα βρείτε στο www.regus.gr, δεύτερος τρόπος για να λαμβάνετε αλληλογραφία ή δέματα είναι να νοικιάσετε μια θυρίδα στην UPS η οποία σας προσφέρει σε μερικές περιπτώσεις την δυνατότητα να σκανάρει την αλληλογραφία σας και να σας στέλνει το περιεχόμενο με e-mail για την διευκόλυνση σας. Επίσης μερικά λογιστικά γραφεία σας προσφέρουν την δυνατότητα να ορίσετε ως έδρα σας τα γραφεία τους (αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτήν την οδό βρείτε λογιστικό γραφείο στο κέντρο της πόλης).
Όποιον από τους παραπάνω τρόπους και να διαλέξετε θα έχετε μια τυπική διεύθυνση οδού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να λάβετε ότι σας στέλνουν σε αυτήν την διεύθυνση.

2.Χρησιμοποιήστε το μεγαλύτερο αριθμό παραγγελίας στα invoice τα οποία στέλνετε.

Εάν στέλνετε invoice στους πελάτες σας ξεκινήστε με μεγαλύτερα νούμερα παραγγελίας.Όταν χρησιμοποιείτε υπηρεσίες όπως το Paypla ή το Quickboos για έκδοση invoice σας δίνετε η δυνατότητα να βάλετε μεγαλύτερο αριθμό παραγγελίας απ’ ότι θα βάζατε ως νεοσύστατη επιχείρηση, στην περίπτωση που έχετε ανοίξει καινούργιο e-shop μια χρονοβόρα αλλά αποτελεσματική λύση θα ήταν να κάνετε μόνος σας 500 test παραγγελίες. Ας υποθέσουμε ότι ο αριθμός παραγγελίας που μόλις έλαβε ένας πελάτης έχει πάνω τον αριθμό 10 ή 11, θα δώσετε στον πελάτη την εντύπωση πως η επιχείρηση ξεκίνησε την λειτουργία της πριν από μια εβδομάδα. Ακόμα και αν η επιχείρηση ξεκίνησε να λειτουργεί την προηγούμενη εβδομάδα για λόγους Branding θα ήταν αθέμητο να προβάλετε αυτήν την εικόνα στον ενεργό πελάτη σας.

3.Χρησιμοποιήστε ένα online εικονικό ιδιωτικό τηλεφωνικό κέντρο (virtual PBX).

To PBX είναι ένα τηλεφωνικό σύστημα που σας επιτρέπει να ανταλλάσσετε κλήσεις μεταξύ διαφόρων γραμμών, επιτρέποντας ταυτόχρονα σε όλους τους εργαζομένους να μοιράζονται το ίδιο ενιαίο σύστημα. Αντί να επενδύσετε χιλιάδες ευρώ σε ένα φυσικό σύστημα PBX, δοκιμάστε ένα virtual PBX που σας επιτρέπει να δέχεστε κλήσεις στον υπολογιστή σας στο κινητό σας στο σταθερό σας τηλέφωνο και παράλληλα να μεταφέρετε τις κλήσεις σε συνεργάτες σας χωρίς να χρειάζεται να κλείνετε το τηλέφωνο σε αυτόν που σας πήρε ή να του λέτε να σας καλέσει αργότερα.

Σε όποιο virtual PBX και αν επιλέξετε μπορείτε να διαλέξετε αριθμό της αρεσκείας σας καθώς και να δημιουργήσετε ηχογραφημένα μνήματα που θα κατευθύνουν αυτόν που σας κάλεσε στο να μιλήσει με τον αρμόδιο για το πρόβλημα του.

4.Μην χρησιμοποιείτε επίσημο τίτλο στην επαγγελματική σας κάρτα.

Εάν η επιχείρηση σας είναι one man show είναι αυτονόητο πως είστε ο CEO της επιχείρησης αλλά αυτό που δεν είναι αυτονόητο και θα κάνει αυτούς που δίνετε την κάρτα να απορήσουν είναι το γιατί σε αυτήν την επιχείρηση τα κάνει όλα ο CEΟ;;; Συνεπώς μέχρι η επιχείρηση σας να μεγαλώσει αποφύγετε να προσθέσετε τίτλους σε όλα τα μέσα επικοινωνίας που χρησιμοποιείτε ( επιστολόχαρτα, υπογραφή στο e-mail κλπ. ).

 5.Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην ιστοσελίδα σας.

Η ιστοσελίδα σας είναι το πρόσωπο της επιχείρησής σας και είναι ανοιχτό 24/7. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να φτάσετε σε άκρος επαγγελματικό αποτέλεσμα που προσδίδει κύρος στην επιχείρηση σας.

Χρησιμοποιήστε πλατφόρμες όπως το WordPress, μπορείτε να επενδύσετε μερικές εκατοντάδες εύρο για αγορά domain, φιλοξενίας (Hosting ) και με λίγη επεξεργασία ενός έτυμου Theme θα έχετε μια επαγγελματική ιστοσελίδα ή μπορείτε να προσλάβετε έναν επαγγελματία web developer μέσω ιστοσελίδων εύρεσης επαγγελματιών για να δημιουργήσετε μια εντελώς προσαρμοσμένη εμφάνιση κομμένη και ραμμένη για την επιχείρηση σας.

Ανεξάρτητα από την απόφαση που θα πάρετε, φροντίστε η ιστοσελίδα σας να περιλαμβάνει ουσιαστικές πληροφορίες, όπως την διεύθυνση, τον αριθμός τηλεφώνου, ώρες λειτουργίας, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μια φόρμα επικοινωνίας, ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν εύκολα οι ενδιαφερόμενοι.

Στην περίπτωση που πουλάτε φυσικά προϊόντα ή υπηρεσίες offline φροντίστε να δώσετε την επιλογή στους εν δυνάμει πελάτες σας να αγοράζουν και από το internet φτιάχνοντας ένα e-shop. Βεβαιωθείτε πριν δημιουργήσετε την ιστοσελίδα πως έχετε το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό να ανταποκριθείτε στον όγκο παραγγελιών που ένα e-shop μπορεί να φέρει με τις σωστές προωθητικές κινήσεις.

Στα κείμενα τα οποία περιέχει η σελίδα σας βεβαιωθείτε πως αναφέρεστε στην επιχείρηση σε πληθυντικό αριθμό χρησιμοποιείστε το ¨εμείς¨ ή το ¨η επιχείρηση μας¨ καθώς αυτό απευθείας υπονοεί πως η επιχείρηση αποτελείτε από περισσότερα από ένα άτομα.

Γκιούρα Λεονάρντ
Digital Marketing Executive @ webmetrics

admin@metrics5 Συμβουλές Growth Hack που θα κάνουν την επιχείρηση σας να φαίνεται μεγαλύτερη απ’ ότι πραγματικά είναι.
read more