Latest news

5 Συμβουλές Growth Hack που θα κάνουν την επιχείρηση σας να φαίνεται μεγαλύτερη απ’ ότι πραγματικά είναι.

No comments

Ένας βασικός τρόπος για την εδραίωση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας στον κλάδο σας είναι να δώσετε την εντύπωση πως η επιχείρηση σας είναι αρκετά μεγαλύτερη από ό, τι  πραγματικά είναι. Ακόμα κι αν έχετε ένα μικρό προϋπολογισμό, μπορείτε να επενδύσετε σε προϊόντα και υπηρεσίες που σας επιτρέπουν να δίνετε την εντύπωση μιας υγιής ανερχόμενης επιχείρησης, ακόμη και αν είστε ακόμα στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης.

1.Ορίστε μια διεύθυνση έκτος της κατοικίας σας ως έδρα της επιχείρησης.

Αν λειτουργείτε την επιχείρησή σας από το σπίτι, μπορεί να είναι επικίνδυνο να προσθέσετε την διεύθυνση στο διαδίκτυο.

Ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιείστε εικονικά γραφεία τα οποία ενοικιάζονται με την μέρα όπως παραδείγματος χάριν αυτά που θα βρείτε στο www.regus.gr, δεύτερος τρόπος για να λαμβάνετε αλληλογραφία ή δέματα είναι να νοικιάσετε μια θυρίδα στην UPS η οποία σας προσφέρει σε μερικές περιπτώσεις την δυνατότητα να σκανάρει την αλληλογραφία σας και να σας στέλνει το περιεχόμενο με e-mail για την διευκόλυνση σας. Επίσης μερικά λογιστικά γραφεία σας προσφέρουν την δυνατότητα να ορίσετε ως έδρα σας τα γραφεία τους (αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτήν την οδό βρείτε λογιστικό γραφείο στο κέντρο της πόλης).
Όποιον από τους παραπάνω τρόπους και να διαλέξετε θα έχετε μια τυπική διεύθυνση οδού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να λάβετε ότι σας στέλνουν σε αυτήν την διεύθυνση.

2.Χρησιμοποιήστε το μεγαλύτερο αριθμό παραγγελίας στα invoice τα οποία στέλνετε.

Εάν στέλνετε invoice στους πελάτες σας ξεκινήστε με μεγαλύτερα νούμερα παραγγελίας.Όταν χρησιμοποιείτε υπηρεσίες όπως το Paypla ή το Quickboos για έκδοση invoice σας δίνετε η δυνατότητα να βάλετε μεγαλύτερο αριθμό παραγγελίας απ’ ότι θα βάζατε ως νεοσύστατη επιχείρηση, στην περίπτωση που έχετε ανοίξει καινούργιο e-shop μια χρονοβόρα αλλά αποτελεσματική λύση θα ήταν να κάνετε μόνος σας 500 test παραγγελίες. Ας υποθέσουμε ότι ο αριθμός παραγγελίας που μόλις έλαβε ένας πελάτης έχει πάνω τον αριθμό 10 ή 11, θα δώσετε στον πελάτη την εντύπωση πως η επιχείρηση ξεκίνησε την λειτουργία της πριν από μια εβδομάδα. Ακόμα και αν η επιχείρηση ξεκίνησε να λειτουργεί την προηγούμενη εβδομάδα για λόγους Branding θα ήταν αθέμητο να προβάλετε αυτήν την εικόνα στον ενεργό πελάτη σας.

3.Χρησιμοποιήστε ένα online εικονικό ιδιωτικό τηλεφωνικό κέντρο (virtual PBX).

To PBX είναι ένα τηλεφωνικό σύστημα που σας επιτρέπει να ανταλλάσσετε κλήσεις μεταξύ διαφόρων γραμμών, επιτρέποντας ταυτόχρονα σε όλους τους εργαζομένους να μοιράζονται το ίδιο ενιαίο σύστημα. Αντί να επενδύσετε χιλιάδες ευρώ σε ένα φυσικό σύστημα PBX, δοκιμάστε ένα virtual PBX που σας επιτρέπει να δέχεστε κλήσεις στον υπολογιστή σας στο κινητό σας στο σταθερό σας τηλέφωνο και παράλληλα να μεταφέρετε τις κλήσεις σε συνεργάτες σας χωρίς να χρειάζεται να κλείνετε το τηλέφωνο σε αυτόν που σας πήρε ή να του λέτε να σας καλέσει αργότερα.

Σε όποιο virtual PBX και αν επιλέξετε μπορείτε να διαλέξετε αριθμό της αρεσκείας σας καθώς και να δημιουργήσετε ηχογραφημένα μνήματα που θα κατευθύνουν αυτόν που σας κάλεσε στο να μιλήσει με τον αρμόδιο για το πρόβλημα του.

4.Μην χρησιμοποιείτε επίσημο τίτλο στην επαγγελματική σας κάρτα.

Εάν η επιχείρηση σας είναι one man show είναι αυτονόητο πως είστε ο CEO της επιχείρησης αλλά αυτό που δεν είναι αυτονόητο και θα κάνει αυτούς που δίνετε την κάρτα να απορήσουν είναι το γιατί σε αυτήν την επιχείρηση τα κάνει όλα ο CEΟ;;; Συνεπώς μέχρι η επιχείρηση σας να μεγαλώσει αποφύγετε να προσθέσετε τίτλους σε όλα τα μέσα επικοινωνίας που χρησιμοποιείτε ( επιστολόχαρτα, υπογραφή στο e-mail κλπ. ).

 5.Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην ιστοσελίδα σας.

Η ιστοσελίδα σας είναι το πρόσωπο της επιχείρησής σας και είναι ανοιχτό 24/7. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να φτάσετε σε άκρος επαγγελματικό αποτέλεσμα που προσδίδει κύρος στην επιχείρηση σας.

Χρησιμοποιήστε πλατφόρμες όπως το WordPress, μπορείτε να επενδύσετε μερικές εκατοντάδες εύρο για αγορά domain, φιλοξενίας (Hosting ) και με λίγη επεξεργασία ενός έτυμου Theme θα έχετε μια επαγγελματική ιστοσελίδα ή μπορείτε να προσλάβετε έναν επαγγελματία web developer μέσω ιστοσελίδων εύρεσης επαγγελματιών για να δημιουργήσετε μια εντελώς προσαρμοσμένη εμφάνιση κομμένη και ραμμένη για την επιχείρηση σας.

Ανεξάρτητα από την απόφαση που θα πάρετε, φροντίστε η ιστοσελίδα σας να περιλαμβάνει ουσιαστικές πληροφορίες, όπως την διεύθυνση, τον αριθμός τηλεφώνου, ώρες λειτουργίας, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μια φόρμα επικοινωνίας, ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν εύκολα οι ενδιαφερόμενοι.

Στην περίπτωση που πουλάτε φυσικά προϊόντα ή υπηρεσίες offline φροντίστε να δώσετε την επιλογή στους εν δυνάμει πελάτες σας να αγοράζουν και από το internet φτιάχνοντας ένα e-shop. Βεβαιωθείτε πριν δημιουργήσετε την ιστοσελίδα πως έχετε το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό να ανταποκριθείτε στον όγκο παραγγελιών που ένα e-shop μπορεί να φέρει με τις σωστές προωθητικές κινήσεις.

Στα κείμενα τα οποία περιέχει η σελίδα σας βεβαιωθείτε πως αναφέρεστε στην επιχείρηση σε πληθυντικό αριθμό χρησιμοποιείστε το ¨εμείς¨ ή το ¨η επιχείρηση μας¨ καθώς αυτό απευθείας υπονοεί πως η επιχείρηση αποτελείτε από περισσότερα από ένα άτομα.

Γκιούρα Λεονάρντ
Digital Marketing Executive @ webmetrics

admin@metrics5 Συμβουλές Growth Hack που θα κάνουν την επιχείρηση σας να φαίνεται μεγαλύτερη απ’ ότι πραγματικά είναι.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *